Milan Rutten is nieuwe directeur Arenberg

11 maart 2019 start Milan Rutten als nieuwe directeur van Arenberg. Hij volgt Yvette Deploige op, die in april 2019 met pensioen gaat.

Yvette Deploige, directeur Arenberg, gaat in april 2019 met pensioen

In 2019 bestaat Arenberg vijftig jaar. Het cultuurhuis zwaait dan zijn huidige directeur uit. Yvette Deploige blikt tevreden terug: “We hebben de afgelopen jaren ingezet op het aantrekken van een breed en divers publiek. Arenberg moet zuurstof krijgen van en geven aan de stad. De diversiteit en levendigheid van de stad moet je ook terugzien in onze zalen. De grote uitdaging van mijn opvolger zal zijn om te zoeken naar de beste structuur om dit huis verder te laten groeien en evolueren.”

Ik kijk ernaar uit om samen met het professionele team en de vele vrijwilligers vorm te geven aan een inspirerende toekomst voor het cultuurhuis.

Milan Rutten

Milan Rutten wordt de nieuwe directeur van Arenberg

Milan Rutten (°1971) neemt vanaf maart 2019 deze uitdaging op. Hij werd uit de vele kandidaten geselecteerd door een jury met zowel interne als externe leden. Milan Rutten werkt sinds mei 2011 voor de stad Antwerpen; de voorbije vier jaar als directeur marketing en communicatie. In die functie was hij onder meer verantwoordelijk voor de stedelijke campagnes, zoals onder andere de diversiteitscampagnes met bv. de regenboog-A en Winter in Antwerpen. In 2017 en 2018 bracht hij met het stedelijke marktonderzoek goed in beeld waar de grote verschillen liggen bij de Antwerpenaar naar scholingsgraad en migratieachtergrond. Zo ligt de cultuurparticipatie bij de Antwerpenaar met een migratieachtergrond van buiten de Europese Unie meer dan twintig procent lager dan het gemiddelde.

“Arenberg is het leidende cultuurhuis in de theaterbuurt op het vlak van diversiteit. Nieuw, jong talent en een divers publiek vindt zijn weg er naar toe. Dat maakt Arenberg uniek. Ook OLT Rivierenhof in Deurne is een bijzondere plek”, aldus de toekomstige directeur. “Ik kijk ernaar uit om samen met het professionele team en de vele vrijwilligers vorm te geven aan een inspirerende toekomst voor het cultuurhuis. Dat Arenberg in 2019 net vijftig jaar bestaat, maakt het extra speciaal.”

Arenberg vormt een deel van de stedelijke vzw Kunstenstad.