Arenberg

Stap binnen in de nieuwe Arenberg

Mid september opent Arenberg haar theaterseizoen met een breed programma én een vernieuwd interieur van de gelijkvloerse publieksruimtes en de bars.

Directeur Milan Rutten: “Onze programmatie is al heel divers. Arenberg wil een spiegel van de stad zijn, maar dat vertaalde zich nog niet in het interieur. De omwenteling die we nu realiseren sluit aan bij onze visie: je voelt je meteen welkom in een plek die meer is dan een zaal met podium alleen. Het is een inspirerende omgeving geworden. Je ontdekt er werk van lokale artiesten en makers. De lounges en diverse bars nodigen uit om al vroeger af te spreken, iets te eten en achteraf te blijven hangen. Onze ambitie is om Arenberg op termijn ook overdag te openen en een ‘open huis' te zijn voor onder meer co-workers, freelancers en studenten."

Oude grandeur & nieuw talent verenigd

De creatieve kracht achter de restyling is Billyjean, interieurontwerpster van opleiding en nu aan het werk in het productieteam van Arenberg: "Mijn ontwerp wil zowel de grandeur van weleer als de nieuwe energie vertegenwoordigen. Aan de ene kant heb je het klassieke gegeven, Arenberg als vaste waarde in de Antwerpse cultuurscene. Daarnaast staat de nieuwe generatie die het publiek verrast. Vanaf nu voel je die energie zodra je voet in de Arenberg zet. Samen met een selectie van ontwerpers, makers en merken zetten we een totaalbeleving neer."

Ontdek het zelf!