ARENBERG GAAT VOLUIT VOOR DUURZAAMHEID

Twee jaar geleden startten we in samenwerking met de stadsimker een ecologisch project voor bijenteelt op onze groendaken. Jaarlijks oogsten we hier een 500-tal potjes honing. De honing wordt verkocht aan het publiek en na de show als presentje aangeboden aan de artiesten onder het motto ‘geen bloemen zonder bijen’. Naast honing bieden we ook lokale producten aan in onze BARLOKAL. Zo zetten we de biologische sappen van De Drie Wilgen uit Nijlen op onze kaart. De Antwerpse Brouw Compagnie en Duvel Moortgat leveren dan weer enkele lokale bieren.

Groen in 't Stad vinden we heel belangrijk. Vandaar onze keuze om een verticale tuin te installeren in onze de hoofdingang. De groene lijn trekken we verder door in ons gebouw waar enkele muren worden aangekleed met duurzame moswanden.
Daarnaast hebben we geïnvesteerd in energiezuinige verlichting. In de bars en werkruimtes werden alle lampen vervangen door leds en de theaterspots worden geleidelijk vervangen door ledspots die 50% minder verbruiken.

Op vlak van mobiliteit moedigen we het gebruik van de fiets aan via een fietsvergoeding voor het personeel en het uitdelen van fietstassen aan medewerkers en vrijwilligers. We hebben ook een eigen fietstruitje en gebruiken deelauto’s van Cambio voor dienstverplaatsingen.

Door al deze inspanningen op vlak van dakisolatie, klimatisatie, energiezuinige verlichting en beter energiebeheer is de CO2-uitstoot van Arenberg met 42% gedaald op 8 jaar tijd.