In het hartje van de Antwerpse theaterbuurt is dé Arenberg een begrip voor de cultuurliefhebber. We zijn een open en sterk cultuurhuis met een breed en gevarieerd aanbod. Bij ons kan je genieten van pop- en rockmuziek over comedy en literatuur tot theater. Met een prachtige grote zaal om van te snoepen en een klein broertje voor nieuwe of unieke voorstellingen, gaan vaste waarden en ontluikend talent hier hand in hand.

Maar we doen meer! De Arenberg is een voortrekker op vlak van ecologisch werken, talentontwikkeling, cultureel ondernemen en interculturele uitwisseling. Het grootstedelijke, internationale en zeer diverse karakter van Antwerpen vormt de voedingsbodem voor creatieve processen die het maatschappelijk debat aanzwengelen. De Arenberg wil in dat kader meer zijn dan een podium en ook ontmoeting en uitwisseling stimuleren tussen de diverse inwoners van onze stad. Hierbij ontpopt ons cultuurhuis zich als een broedplaats voor jong en nieuw artistiek talent.

Tijdens de zomer sluiten we de deuren en trekken we naar OLT Rivierenhof in Deurne. Sinds enkele jaren is deze feeërieke plek uitgegroeid tot een vaste waarde binnen het festivallandschap. Je kan er genieten van meer dan 40 voorstellingen van rock, roots en blues tot jazz, folk en nederpop, maar ook theater en comedy ontbreken niet op het programma.


Wij konden ons geen zaliger afsluiter dromen echt waar.

Bruno Vanden Broecke | na de voorstelling Hechten