Simone Milsdochter, Katelijne Verbeke & Chris Lomme

Adela en Helena

Theater

Tickets

Deze voorstelling wordt afgelast wegens gezondheidsproblemen van een van de actrices.

De eerste helft van de vorige eeuw.
Heel wat vrouwen zijn onderweg.
Op de vlucht uit angst voor oorlog.
Op tocht vol goede hoop.
Ze doorkruisen Europa.
Een odyssee in een continent dat op springen staat.
Ze komen aan op de plek waar ze oud zullen worden
Alleen.
Ze staren voor zich uit.
Of ze kijken achterom.
Daar ligt het ergens. Hun vaderland.

Het boeiend relaas van Adela en Helena wordt op een ontroerende manier op het toneel gebracht door Chris Lomme, Simone Milsdochter en Katelijne Verbeke in een regie van Ignace Cornelissen naar een tekst van Kris Van Steenberge.

Actrice Chris Lomme (°1938) trok op haar 17e al naar het Brussels conservatorium, om in 1955 met Schipper naast Mathilde door te breken. Ze ontving in november 2009 de Prijs van Verdienste en werd de laureate van de carrièreprijs 2010 van de Vlaamse Televisie Academie.

Simone Milsdochter (°1967) is een Nederlandse actrice die vooral in Vlaanderen werkt. Ze ging naar de Antwerpse Studio Herman Teirlinck, waar ze in 1991 afstudeerde. Daarna volgden rollen bij de KVS, De Werf, Theater Antigone, De Theatercompagnie, Theater Zuidpool, Braakland/ZheBilding, Laika en HETPALEIS.

Katelijne Verbeke (°1961) studeerde in 1984 af aan Studio Herman Teirlinck en was vervolgens vast verbonden het Nieuw Ensemble Raamtheater en de KNS. Vanaf 1991 speelde ze als freelance actrice onder meer bij Theater Malpertuis, De Tijd, KVS, KNS, Raamtheater, Theater teater, Antigone, Ro Theater en Het Zuidelijk Toneel.In 1995 ontving Verbeke voor haar rol in Agathá een Theo d’Or en in 1997 kreeg ze een Gouden Kalf nominatie voor haar rol in de film Ongenade. In 2005 werd ze opnieuw genomineerd voor een Theo d’Or vanwege haar rol in Iets over de Liefde van Peter De Graef.

De Lierse auteur Kris Van Steenberge werd in 1963 geboren en debuteerde in 2013 met Woesten, een ontluisterende roman over de Eerste Wereldoorlog. Van Steenberge won met Woesten onder andere de Bronzen Uil en de Debuutprijs 2014.

Ignace Cornelissen (°1960) studeerde in 1983 met een Eerste prijs af aan het Koninklijk Conservatorium. Meteen na zijn opleiding richtte hij Theater Het Gevolg op, waar hij regiseerde en tot eind 2013 artistiek leider was. Zijn regie en schrijfwerk werd meerdere malen bekroond met onder andere de Signaalprijs, de Hans Snoekprijs, de Interprovinciale Prijs voor Letteren en de Edmond Hustinckxprijs.

Praktisch

  • Rang 1: € 18
  • Rang 2: € 16
  • Rang 1: € 15 (-26 jaar of student op vertoon van studentenkaart)
  • Rang 1: € 15 (A-kaart in ruil voor 10 punten)
  • Rang 2: € 13 (-26 jaar of student op vertoon van studentenkaart)
  • Rang 2: € 13 (A-kaart in ruil voor 10 punten)

Met inleiding om 19:15.

De Grote