MAD GOAT Line-up | Humo’s Comedy Cup Laureates

met Amelie Albrecht, Jens Dendoncker, Lukas Lelie, William Boeva

Comedy

Tickets

Sinds jaar en dag host Arenberg tweejaarlijks Humo’s Comedy Cup, ondertussen uitgegroeid tot de belangrijkste comedyprijs voor beginnend talent. We nodigden de meest recente winnaars dan ook graag uit voor een unieke line-up tijdens Mad Goat International Comedy Festival.

​Amelie Albrecht (winnaar 2018)

Over het leven van de 25-jarige Amelie kunnen we kort zijn: niet noemenswaardig. Tot voor kort was ze een ongemotiveerde postbode en heeft maar twee interesses, namelijk: Duvel. Haar hond en het bier. Een quarterlife-crisis zal haar niet overkomen, dat is te vermoeiend. Het liefst wil ze een job waarvoor je weinig moet doen en altijd kan uitslapen. Dus doet ze comedy. Haar stijl is onvervalste stand up comedy met een zeker je-m’en-foutisme en veel zelfrelativering. Amelie is nog geen jaar bezig, maar won in december wel meteen de Humo’s Comedy Cup 2018.

“Amelie is een pakket waar alles in zit: zeer goeie grappen, présence, een heel eigen stijl en hoogst komisch gebracht.” – Guy Mortier, hoofd van de jury van Humo’s Comedy Cup
“Een 25-jarige postbode uit Dendermonde die barst van talent. Présence op het podium, gortdroog, geen franjes, to the point, een mitraillettevuur aan grappen.” – VRT NWS
“Ik volg Amelie al een tijdje, en ze maakt moppen waar ik jaloers op ben. Vooral als het over politieke correctheid gaat.” – Urbanus

​Jens Dendoncker (MC – winnaar 2016)

Dendoncker, intussen door de pers unaniem naar voor geschoven als the next big thing in de Vlaamse comedy, zag zijn Comedy Cup-overwinning meteen verzilverd. Hij mocht het voorprogramma verzorgen van topnamen als Philippe Geubels en Alex Agnew, deed school- en bedrijfsvoorstellingen, fungeerde als opwarmer in diverse tv-studio’s én speelde meer dan 200 shows in één seizoen. Tot de zomer van 2017 trekt Jens zowel met de finalistentournee van de Humo’s Comedy Cup als met het dubbelprogramma ‘Jong Bloed’ met collega Soe Nsuki langs de Vlaamse theaters. Vanaf het najaar gaat hij voor het eerst helemaal alleen de baan op met zijn eerste soloshow Bang van Dendoncker.

Vraag het aan voormalige winnaars als Freddy De Vadder, Wouter Deprez, Gunter Lamoot of Bart Cannaerts: voor de Humo’s Comedy Cup-laureaat gaan er deuren open. Jens Dendoncker vierde dan ook al snel zijn tv-debuut in het programma Advocaat van de Duivel en werkt sindsdien mee aan verschillende tv-projecten, zoals het bejubelde ‘Hoe zal ik het zeggen’.

“Veruit de meest getalenteerde comedian van de nieuwe generatie” – De Standaard

​Lukas Lelie (winnaar 2014)

Lukas Lelie (1990) studeerde af aan het Rits in Brussel waar hij de specialisatie “televisie” volgde. In het jaar dat hij deze studie aanving, begon hij ook regelmatig als host te werken in de Capitole Gent. Daar was het zijn taak om de deur te openen en nadien weer te sluiten (dit moest in die volgorde). Zo kreeg hij regelmatig avondvullende shows te zien van de vele comedians die in de Capitole langskwamen en kreeg hij de microbe te pakken. Wat volgde was een indrukwekkend parcours. Ook de Humo’s Comedy Cup mag Lukas intussen op zijn naam schrijven. Voor Lukas Lelie begon daar het echte comedywerk. In 2014 en 2015 tourde hij intensief doorheen Vlaanderen als vast voorprogramma van Steven Mahieu’s theatertour “Maniak”. En sinds 2016 doet Lukas Lelie dat ook op eigen kracht met een heuse cafétour samen met comedy-partners-in-crime Sander VDV en Edouard De Prez. In 2017 komt Lukas Lelie met zijn eerste avondvullende show: “Ik doe mijn best”. Het is al lang duidelijk dat deze jonge comedian het één en ander niet helemaal begrijpt en niet kan. Aangezien het leven er door ouder te worden niet bepaald gemakkelijker op geworden is, betekent een volavondshow van Lukas extra veel onkunde, onbegrip en vooral: heel veel jokes.

​William Boeva (winnaar 2012)

Met zijn volle 1m37 aan linkerzijde en 1m42 aan de rechterkant is William Boeva (°6/11/1989, Antwerpen) de grappigste dwerg der Lage Landen. Gewapend met een mond groter dan zijn gestalte, een kunstheup en een handvol grappen trekt hij in 2009 richting comedycafé The Joker in Antwerpen om er keihard op zijn bakkes te gaan. Maar William had van het podium geproefd en zette door. Al snel volgen een reeks beginnerawards in het comedycircuit, met als kers op de taart Humo’s Comedy Cup in 2012. Amper een jaar later debuteert William met ‘Megalomaan’ waarmee hij een succesvolle monstertournee doorheen Vlaanderen en Nederland afwerkt. In 2017 brengt hij met ‘Reset’ het langverwachte vervolg en bevestigt hij:

“Dat hij geen one-trick pony is, wisten we al van zijn eerste show. Ja, William Boeva speelt zijn gestalte en gebreken onbeschaamd uit, maar hij houdt ons tegelijk een spiegel voor. Hij vertelt zonder complexen dwergengrappen, maar haalt die ook meteen weer onderuit (…).” De Standaard over ‘Reset’ (★★★★)

Ondertussen is William ook een graag geziene gast bij radio en tv. Al dan niet als gaming en- of Game of Thrones-expert. Zo kan je hem onder andere al gespot hebben in Het Sterkste Netwerk, Scheire en de Schepping, Iedereen Beroemd, Is er een dokter in de zaal?, Kan Iedereen Nog Volgen?, Is er Wifi in Tahiti?, en vele anderen. Hij sprak ook al stemmetjes in bij animatiefilms als Pinguings van Madagascar, Spider-Man: Into the Spider-Verse, …

Praktisch

  • € 19

De voorstelling duurt van 20:15 tot 21:45.

Naast losse tickets voor deze voorstelling zijn er tickets beschikbaar in de vorm van dag- of weekendpassen vanaf € 28,00 (incl. fees) waarmee je toegang hebt tot alle voorstellingen van MAD GOAT.
Alle info via: www.madgoat.be

De Grote